Doorzoek de website


Contact

An&Aad
van Cleefkade 15
1431 BA Aalsmeer

0297-325858

E-mail: info@anenaad.nl

DJ Flubbel

16-08-2015 23:43

Al meer dan tien jaar maak ik onder de naam DJ Flubbel moderne elektronische Christelijke dance muziek. Wat ooit begon als een eenvoudige hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze invloed binnen een geheel nieuw christelijk genre: de christelijke dance muziek. Het is inmiddels een internationale stroming geworden, in het buitenland ook wel “Christian electronic dance music” (CEDM) genoemd.

Afgelopen jaar kwam onder andere mijn tweede album “Christian House” uit. Dit was in samenwerking met diverse internationale artiesten, waaronder Matthew J. Bentley (USA). Mijn album haalde in Nederland de krant (waaronder het ND), diverse radio stations (waaronder Grootnieuws Radio, 7 FM en 3 FM) en zelfs de nationale televisie (Nederland 2). Ook binnen de hedendaagse aanbiddingsmuziek is de invloed van deze nieuwe stijl duidelijk merkbaar. Steeds meer worship cd’s maken gebruik van elektronische geluiden en bevatten zelfs remixen. Vorig jaar maakte ik samen met Matthew J. Bentley een remix voor de Life@Opwekking 17 cd, getiteld “Let it be known (remix)”.  Hoe ben je ertoe gekomen om Christelijke Dance muziek te gaan maken?

Ik maakte onder de naam DJ Flubbel al langer seculiere nummers. Ik ben begonnen met het combineren van mijn geloof en mijn passie voor muziek, nadat ik een pittige discussie had met een medewerker van een evangelische stichting. De medewerker was erg negatief en veroordeelde house muziek. Als reactie hierop besloot ik zelf een Christelijk house nummer te maken. Ik  ben namelijk van mening dat een muziekgenre nooit per definitie in zijn geheel slecht kan zijn. Een muziekstijl kan weliswaar negatief gebruikt worden en een negatieve invloed op iemands leven hebben, maar ook juist iemand opbouwen en een positieve boodschap verspreiden.