Doorzoek de website


Contact

An&Aad
van Cleefkade 15
1431 BA Aalsmeer

0297-325858

E-mail: info@anenaad.nl

Jars of Clay

15-09-2015 19:46

Jars of Clay is een internationaal bekende christelijke rockband, opgericht in Greenville, Illinois. De band bestaat uit Dan Haseltine, Charlie Lowell, Stephen Mason en Matthew Odmark. Jars of Clay heeft geen permanente drummer en basspeler. Deze posities wordt anno 2007 vervuld door Joe Porter en Aaron Sands tijdens live concerten.

De naam van de band is afgeleid uit 2 Korinthiërs 4:7 waar staat: "Maar deze schat dragen we mee in aarden potten, en zo wordt duidelijk dat die onmetelijk grote kracht niet van onszelf komt maar van God."

Jars of Clay werd voor het eerst geformeerd op het Greenville College in Illinois in de vroege 90er jaren. De eerste drie bandleden waren Dan Haseltine, Steve (Stephen) Mason en Charlie Lowell. Ze hadden niet de ambitie om een carrière op te bouwen in de muziek, maar deden het meer voor hun plezier. Ze zagen zichzelf als een studentenbandje. Later kwamen gitarist Matt Bronleewe en drummer Scott Savage bij de band. Ze ondersteunden Haseltine, Mason en Lowell bij hun live-optredens.

In 1994 leverden ze een demo in bij een gospeltalentenjacht en werkten ze zich op tot één van de finalisten. Ze reisden af naar Nashville en wonnen deze finale. Toen ze weer thuis waren in Greenville, brachten ze een zelf geproduceerde single Frail uit. Deze demo en hun optreden in Nashville zorgde ervoor dat ze aandacht kregen van platenmaatschappijen. Ze stopten acuut met school en besloten te verhuizen naar Nashville. Bronleewe werd in deze periode vervangen door Matt Odmark.

De band tekende een contract bij Essential Records en nam haar eerste volledige album op. King Crimson en Adrian Belew hoorden van de band en boden aan om de productie van dit album op zich te nemen. In 1995 kwam het album, en het nummer "Flood" werd veel gedraaid op christelijke radiostations. Op dit moment heeft het album twee keer platina.

De band is altijd heel open geweest over hun christelijke overtuigingen. Ze beschouwen zichzelf als rolmodellen voor de samenleving, en dragen dit ook uit aan hun kinderen en mensen om hen heen. Hun muziek is niet moralistisch te noemen, maar focust zich op Jezus' boodschap van de liefde. "Veel christenen zouden willen dat we een grotere agenda hebben", zijn de woorden van Haseltine.