Doorzoek de website


Contact

An&Aad
van Cleefkade 15
1431 BA Aalsmeer

0297-325858

E-mail: info@anenaad.nl

Petra

18-08-2015 19:46

Petra is een muziekgroep beschouwd als een pionier van de christelijke rock en hedendaagse christelijke muziek genres. Gevormd in 1972, nam de band zijn naam aan het Griekse woord voor "rock". Hoewel zij formeel ontbonden in 2006, incarnaties van Petra hebben gespeeld reünie shows in de jaren en een album uitgebracht in november 2010. In 2013 is de band terug van pensioen met een nieuwe drummer Cristian Borneo en een nieuw nummer opgenomen getiteld "Holy is Uw naam ", maar ook terug op tournee.
Met een stijl in eerste instantie lijkt op The Eagles en Lynyrd Skynyrd, geluid Petra's geëvolueerd naar een meer energieke, het rijden rockgeluid in de vroege jaren 1980 verwant toForeigner, Styx en Journey. Gedurende de jaren 1980 en in de vroege jaren 1990, Petra was een van 's werelds meest populaire christelijke rock bands, met elk van zijn albums in die periode de verkoop van honderdduizenden exemplaren, terwijl de band uitverkochte arena's en regelmatig geplaatst nummers op de top van de christelijke radio charts. Met zijn teksten, muziek en stijl, Petra beïnvloedde tal van andere kunstenaars in een tijd waarin christelijke rots een sterke tegenstand van vele conservatieve voorgangers en kerken.
In meer dan drie decennia, de band ervaren talloze line-up veranderingen nog 20 studio albums, evenals drie Spaanstalige en twee live albums, de verkoop van bijna 10 miljoen exemplaren uitgebracht terwijl ze genomineerd voor 13 Grammy Awards, het winnen van vier, en het winnen van 10 Dove awards. Zijn grootste hit, "The Coloring Song ', bereikte de hoogste positie op drie christelijke radio grafieken tegelijk, en op zijn hoogtepunt, tours van de band wedijverde Amy Grant in populariteit onder christelijke publiek. Petra was de eerste rockband ingewijd in de Gospel Music Hall of Fame en de eerste christelijke band wiens memorabilia werd opgenomen in het Hard Rock Cafe restaurant keten.
De band kondigde zijn pensionering in 2005, de lancering van een afscheidstournee die werd opgenomen voor een release op cd en dvd. Petra's 33-jarige carrière eindigde met een optreden in de vroege uren van 1 januari 2006, in Murphy, North Carolina. Bandleden vervolgens herenigd voor concerten in 2007 en 2010. In november 2010, een incarnatie van de band halverwege de jaren 1980 lineup opgedoken onder de naam Classic Petra. Ze bracht een CD met de titel terug naar de Rockfeaturing twee nieuwe nummers als re-opnames van hits uit die tijd. De band bracht een metgezel live CD en DVD in 2011.